Located at the far North end of Piedmont Avenue, this project is a modern addition to one of Oakland’s most vibrant neighborhoods.

This mixed use building is comprised of 25 apartments over ground floor commercial. The commercial space is intended to anchor the end of a retail corridor that is filled with robust and diverse tenants. The ethos, form, and material of the building are firmly in the tradition of California Modern design. The building balances urban density with open plans, indoor/outdoor living, and lots of natural light. The indoor/outdoor lifestyle is highlighted by clean horizontal lines which contain private balconies. The modern aesthetic is warmed at the balconies through the use of clear western red cedar.

The residences surround an open air communal courtyard. Each unit connects from the courtyard to the exterior with floor to ceiling glazing, providing views and admitting glancing sunlight during special moments of the day. The interiors are intended to be tranquil, providing residents with a sanctuary from the hustle and bustle of life. Materials palettes are soft, subtle and minimal, greeting residents with a relaxed atmosphere. Most units have private balconies or decks. Finally, the building is crowned with a shared roof deck which has sweeping views down Piedmont Avenue and up to the Oakland hills.

PROJECT CREDITS

Client: Presidio Bay Ventures
Structural Engineer: Strandberg Engineering
MEP: Integral Design Group
Civil Engineering: Sandis
Green Point Rater: Bright Green Strategies